Mijn passie achterna

Ik ben Miranda van Dorst en woon met mijn man Jürgen en onze twee dochters Jasmijn en Feline in het gezellige Breda. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur te vinden, naar de kust voor een strandwandeling of een wandeling of fietstocht hier in de buurt. Buiten kom ik altijd lekker tot rust; hier kan ik mijn gedachten op een rij zetten en leuke nieuwe dingen bedenken. Ook ben ik graag creatief bezig. Zo kan ik me helemaal uitleven op een traktatie of kinderfeestje. Heerlijk!

Van Notariskantoor naar kindercoach:

Ik had een bijzondere jeugd. Zo verloor ik toen ik twaalf was mijn vriendinnetje aan een hersenbloeding. Ook werd ik vroeger met grote regelmaat gepest waardoor ik erg onzeker en faalangstig werd, en me altijd anders dan anderen voelde. Toen ik als administratief medewerkster bij een notariskantoor aan de slag ging, kwam ik er na een tijdje achter dat ik liever met kinderen wilde werken. Mijn liefde om met kinderen te werken is altijd al groot geweest. Daarom ging ik een BBL opleiding doen, waarbij ik werken en leren combineerde bij een kinderopvangorganisatie. Dit was het! Ik voelde me volledig op mijn plek, dit kon ik oprecht mijn passie noemen. Na ruim veertien jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben begon het opnieuw te kriebelen. Ik wilde meer! Kinderen begeleiden, meedenken over hun ontwikkeling en de samenwerking met ouders vind ik heel erg leuk en kan ik oprecht mijn passie noemen. In de kinderopvang kreeg ik steeds vaker het gevoel te weinig tijd te hebben voor ieder uniek kind, terwijl daar juist mijn kracht ligt.

Toen onze oudste dochter de overstap moest maken naar speciaal basisonderwijs, kwam er veel op ons af als ouders. Jasmijn had een leerproblematiek en zat niet lekker in haar vel. Ze sloot zich af van iedereen, bouwde een muur om zich heen, en werd faalangstig en onzeker. Wij als ouders waren hierdoor diep geraakt. Doordat ik vroeger onbewust mezelf had aangeleerd dat ik altijd iedereen blij en tevreden moest maken en dus geheel onbewust altijd mijn eigen grenzen overging, raakte ik hierdoor steeds verder van mezelf verwijderd. Ik kwam in een depressie terecht. Dit was een ontzettend lastige periode, maar door dit moeilijke proces als gezin te ervaren wist ik wat ik te doen had. Jasmijn had mij geïnspireerd en laten zien wat ik graag wilde, namelijk op mijn eigen manier kwetsbare kinderen helpen op een wijze die bij het kind past. Ieder gezin heeft het recht om te stralen!!

Stapje voor stapje weer stralen:

Stapje voor Stapje kindercoaching werkt aan de hand van vier basispijlers, namelijk vertrouwen, aandacht, sensitiviteit en een open Mind.

Kwetsbare kinderen vertonen vaak ander gedrag dan ze normaal zouden doen, doordat ze niet lekker in hun vel zitten. Ze vragen hiermee onbewust om hulp. Doordat ik hier zonder oordeel en met een open mind naar kijk, voelen kinderen zich bij mij al snel vertrouwd. Hiermee wordt een fijne basis gelegd om aan het werk te gaan. Door één op één aandacht en mijn persoonlijke aanpak “het echt kijken naar waar bij uw kind behoefte aan is” kunnen we een mooie groei doormaken. Dit kan zijn door gebruik te maken van spel, creativiteit, door een wandeling in de natuur enz.  Er zijn volop manieren om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen en tot bewustwording te komen. Ik ga hierbij altijd uit van de hulpvraag van het kind, maar natuurlijk neem ik die van de ouders ook mee. Ik kan echter alleen met een kind een resultaat behalen als het kind het probleem zelf ook ervaart en hiermee aan de slag wil. Dan kunnen we Stapje voor Stapje uw kind weer laten stralen!! En zeg nu zelf: wie wil dat niet?!

Daarom was het, na al die jaren die ik met veel liefde in de kinderopvang heb gewerkt, tijd om mijn hart te volgen en anderen te helpen en inspireren met mijn visie:

“Ieder kind mag zich op zijn eigen, unieke manier en tempo ontwikkelen”

Wilt u een keer persoonlijk kennismaken? Dat kan, ik nodig u bij deze graag vrijblijvend uit!

Veel liefs, Miranda

Contact

Heb je een vraag of behoefte aan meer informatie, neem dan contact met mij op.