Werkwijze

Stapje voor Stapje Kindercoaching

Vrijblijvende kennismaking

Mocht je willen weten of ik iets voor jullie kan betekenen, dan kun je via de knop ‘Plan een kennismaking’ een afspraak inplannen voor een vrijblijvende kennismaking.
Dit is telefonisch en duurt maximaal 30 minuten.

 

Intakegesprek

Mocht er na de kennismaking van beiden kanten een goed gevoel zijn, dan kunnen we aan de slag. We beginnen dan met een uitgebreid intakegesprek bij jullie thuis of bij mij. De intake vindt bij voorkeur het liefst plaats met beide ouders. Zo krijg ik een goed beeld van jullie kind en de situatie. Het intakegesprek duurt maximaal 90 minuten.

 

Traject voorstel op maat

Na het intakegesprek krijgen jullie zo snel mogelijk een voorstel voor jullie traject op maat, dit is uniek en passend bij jullie situatie en hulpvraag. Hierin staat precies welke investering hierbij past, daarin de doelen omschreven waar we aan gaan werken, het aantal afspraken, hoe lang het traject duurt enz. Dit allemaal zo duidelijk mogelijk zodat jullie precies weten wat jullie kunnen verwachten en waar jullie aan toe zijn. Eerlijk & duidelijk daar hou ik van. In dit voorstel zit alles inbegrepen zoals gebruik van materialen, voorbereiding, verslaglegging, contact via mail of telefoon met ouders en/of school, eventuele nazorg enzovoorts.

Coaching

Na de intake volgen de coachsessies met jullie kind. ik gebruik hiervoor allerlei spelvormen aansluitend bij de interesses en belevingswereld van jullie kind.

 

Observaties

Soms blijkt tijdens de coaching dat het fijn is dat ik met school of ouders meekijk naar de ontstane situatie. Ik vind het belangrijk om met een open mind zonder oordeel te kijken en mijn bevindingen te delen met ouders.

 

Tussentijdse evaluatie en/of eindevaluatie

Na elke coachsessie is er ruimte om kort te bespreken wat we hebben gedaan. Na een aantal sessies bespreken we inhoudelijk de vorderingen. Dit doen we zonder dat het kind erbij is, zodat we niet over het kind zijn hoofd praten. Als afsluiting van het traject op maat hebben we altijd een eindevaluatie, waarin we bespreken wat er zoal gedaan is en waaraan gewerkt is. De vorderingen komen aan bot en indien nodig krijgen jullie tips mee. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen.

 

Zoals vanzelfsprekend kun je altijd rekenen op mijn geheimhoudingsplicht en discretie tegenover anderen, mits er geen sprake is van mijn wettelijke meldingsplicht.

Stapje voor Stapje samen op pad

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Neem telefonisch of doormiddel van onderstaand contactformulier contact met mij op.